luni, 5 mai 2008

Johannis, pentru primaria Sibiului



Johannis isi construieste echipa. El nu face cunoscut doar votul pentru o singura persoana ci isi construieste o echipa locala.

Desi initial m-am gandit ca plasarea actualului primaru Johannis in plan secundar ar avea o conotatie negativa, aceasta este compensata de plasarea lui in centrul imaginii. Este o campanie de sustinere a unui alt candidat (Bottesch), pentru alegerile la consiliul judetean, nu de creare de imagine personala ci de notorietate pentru Bottesch. Campania nu pune doar problema alegerii primarului (cum fac multe alte campanii) ci a alegerii consiliului judetean, corecta in cadrul votului uninominal.

Ma gandeam daca aceasta este o solutie de promovare a partidului, sub paradigma culturala "Unde-s doi puterea creste".

3 comentarii:

Bogdan Andrei Bordeianu spunea...

Nu e vorba de adunare (Ma gandeam daca aceasta este o solutie de promovare a partidului, sub paradigma culturala "Unde-s doi puterea creste"), ci mai mult de transfer. Imaginea lui Johannis ii ieste transferata cu un grad de risc totusi important lui Bottesch. johannis chiar in centru fiind tot e in spate; e in centru pt a face loc textului. De ce e in stanga B. ? destul de simplu citirea se face de la stanga la dreapta deci B. fiind primul este clar subiectul, iar J. in plan secund este un soi de atribut, cei doi se suprapun, nu sunt doar in planuri diferite. Riscurile transferului de imagine si alegera candidatului sunt un subiect care nu cred ca vizeaza semiotica, insa faptul ca J. nu aoare foarte fericit de omul din fatza lui (B.) poate fi un lucru care eu ca bucurestean il interpretez negativ, o fi altfel la sibieni....
da imi pare totusi cam incruntat J. insa poate e la limita si e un lucru subiectiv.
in alta ordine de idei fotografia celor 2 e putin prea "artistica" (adica mai de foto-club...) luminile din studio puteau fi pozitionate mai bine, nu strica o imagine mai "corecta"....
iar caracterul de litera... ma gandesc si revin cu un comentariu

Corina Bordeianu spunea...

E vorba si de transfer de imagine, insa nu poti spune ca un vizual nu poate fi interpretat dpdv semiotic.

Bogdan Andrei Bordeianu spunea...

ba chiar sustin analiza semiotica.
Spuneam ca rsicul asumat de j, in cazul in care omul propus de el, nu e placut de alegatori, in pofida sustinerii lui de j., sau daca odata ales se dovedeste a fi o alegere proasta, poate duce la scaderea notorietatii pozitive a lui J, este de domeniul politicului.