sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Importanta elementelor non-verbale in discutiile online


Comunicarea non-verbala imbogateste foarte mult sensul unei idei sau al unui concept transmis. In comunicare on-line, daca vrei sa transmiti mai mult decat literele pot spune te folosesti de emoticons sau onomatopee, sau filmulete.

MTV a scos cateva filmulete a caror scop exact acesta este, de a usura comunicarea prin transmiterea unor sentimente puternice, pe care tu ca simplu individ nu le identifici la fel de usor, precum un regizor.

Dar ce faci cand nu ai filmuletul/imaginea cu starea ta la indemana? Scornesti ceva nou sau cauti ceva apropiat ca semnificatie?

Sau ar trebui sa existe o scoala care sa te invete cum sa scrii on-line?

Iata cateva dintre concluziile a doi profesori de la Scoala de Stiinte Sociale din Noua Zeelanda care au studiat importanta limbajului non verbal in chat.

Cea mai interesanta concluzie este aceea ca studentii care comunica pe chat nu cauta noi instrumente de comunicare ci le reinventeaza pe cele deja existente, pentru a se incadra in comunitatea din care fac parte.

Ar putea publicitatea in acest caz sa construiasca un suport social pentru comunitatea on-line? Ce fel de semne ar trebui sa construiasca?

Niciun comentariu: