joi, 8 noiembrie 2007

Revolta impotriva consumerismului




Incepem sa luptam impotriva consumerismului?

Am vazut la Carrefour preturi mult mai mari decat in alte magazine - pentru anumite categorii de produse, si nimeni nu sesizeaza, dar magazinul e plin! Adaosul lor comercial este mult mai mare decat spre exemplu un magazin din Cocor si pe de alta parte comunica "platesti unu si jumatate e gratis".

E cumva Carrefour centrat pe nevoile tale? ("consumer centric")

Traim cu asta fara sa ne revoltam sau sesizam?

Cand vor comunica "mancare putina, dar buna"?

Am gasit aici un proiect interesant - simplicitate voluntara. Redau textul de acolo pur si simplu pentru ca este convingator:

"Traiul simplu (numit si “simplicitate voluntara”) inseamna o viata examinata – adica cea in care omul a decis ceea ce este principal sau “suficient”, scapand de restul. Trairea simpla nu implica respectarea unui set de reguli stricte, ci mai degraba il obliga pe individ sa fie consecvent cu sine insusi si sa delibereze.
Artistii pot urmarii simplicitatea vietii in diferite feluri, si din mai multe motive, cum ar fi revolta impotriva consumerismului, a materialismului sau a agitatiei urbane. In reprezentari, unii pot alege accentuarea “vesticizarii societatii”, in timp ce altii creeaza intr-o maniera simplista, din motive estetice personale sau un simt al corectitudinii.

Expozitia Simple Living va prezenta o serie de proiecte video (toate avand un caracter descriptiv), apartinand tinerei generatii de artisti din Republica Ceha, care vor arata ce e simplicitate si ce nu, si in ce masura aceasta simplicitate poate avea un efect transformator asupra discursului public despre arta contemporana.

http://www.brukenthalmuseum.ro/
http://www.sibiu2007.ro/

Niciun comentariu: