joi, 26 iulie 2007

Idei de viitor




As vrea sa cred ca la un moment dat ne vom putea opri pentru a savura prezentul. Zilnic, dorinta de a obtine viitorul ne retine din prezent.

Toti dorim sa cream ceva: poze, idei, simboluri, metafore, concepte, mituri. Si dupa ce le creem ne bucuram de ele. Mi-e teama insa ca imaginea pe care o aveam in copilarie despre viitor se va adeveri: mici oameni grasi, disproportionati. Capul reprezinta 2/3 din corp iar mainile si picioarele sunt foarte mici. Muschii sunt atrofiati si am pierdut capacitatea motrica. Toti stam in fata ecranului si "lucram".

Semnificatul intregii idei este ca: pe vremea aceea nu imi imaginam ca poti sa te distrezi la computer si fara sa te joci jocuri, ca poti mentine relatii prin calculator. Ma gandeam doar ca se va face un soft sa poti vorbi cu calculatorul si el sa iti raspunda iar lumea sa se izoleze complet. Nicidecum sa pastram relatii interumane cativa ani buni, doar prin taste.

Oricum ma bucur ca publicitatea se va muta pe internet deoarece mi se pare un mediu care in viitor va atrage dupa sine mai multe acte de cognitie "autentica", decat acum.

Niciun comentariu: